30
Joi, Mai
0 Articole noi

Prima femeie comandant de baza aeriana in vizita la Liceul Virgil Madgearu

cpt. Andreea Litescu

Actualitate
Tipografie

In cadrul unui seminar pe tema eliminarii discriminarii si a dreptului fiecaruia de a-si alege in mod liber profesia fara prejudecati si stereotipuri, elevii Liceului Tehnologic Virgil Madgearu au avut ocazia sa o cunoasca personal pe prima femeie comandant de baza la Bucuresti Otopeni, Andreea Litescu.

Pentru a intelege ca fiecare are dreptul sa-si aleaga profesia pe care o doreste fara nici o forma de discriminare ,profesorul Mihai Atanasie Petrescu de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu le-a prezentat elevilor sai trei personalitati cu cariere neasteptate care demonstreaza ca nu exista discriminare in nici un domeniu.

In cadrul seminarului a fost prezentat parcursul profesional al unor tinere care au ales cariera militara Melania Alina Tuca - absolventa a Liceului economic din Rosiorii de Vede, capitan in Statului major al fortelor terestre romane si acum face parte din trupele ONU in Kenia. O alta femeie cu cariera militara este Simona Maierean, capitan in Armata Romana, prima femeie din Romania, pilot pe avion supersonic MIG 21.

Pe una dintre femeile cu o cariera neasteptata, elevii prezenti la seminar au cunoscut-o personal. Este vorba de Andreea Litescu, capitan in aviatia civila si prima femeie comandant de baza aeriana din Romania care le-a vorbit elevilor despre cariera sa.

Pentru acest eveniment elevii au pregatit eseuri despre discriminare in diferite forme cu cazuri si exemple concrete.
Printre invitati s-au aflat cadre militare de la Comisariatul militar judetean care le-au vorbit elevilor despre cariera militara pe care oricare dintre ei o poate alege fara nici o forma de discriminare.