13
Sam, Apr
1 Articole noi

Protest spontan la DGFP Teleorman

Protest la finante

Actualitate
Tipografie

Angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice Teleorman au fost solidari cu restul colegilor din tara printr-un prostest spontan organizat astazi. Acestia sunt nemultumiti de legea salarizarii, care duce la taierea salariilor.

Aproximativ 22.000 de salariați ai sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice au declansat astăzi, un protest spontan, ca reacție la proiectul legii salarizării, care duce la tăieri de salarii. La protest au  participat salariați din toate județele țării, inclusiv din Teleorman, aceștia solicitând Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel încât să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate. Acțiunile de protest generate de tăierea salariilor au fost declanșate de salariați și se pot întinde pe o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce poate duce la blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul.
In comunicatul trimis de catre  Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante mae este mentionata ca “ Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale.”
Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităților în a găsi soluții i-a determinat pe salariați să reacționeze necontrolat.
O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăși punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării.