23
Ma, Iul
0 Articole noi

Exercitiu de interventie in caz de cutremur la Spitalul judetean din Alexandria

Exercitiu ISU

Actualitate
Tipografie

Astăzi, la Spitalul Județean din municipiul Alexandria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a organizat și desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren.

Tema acestuia a fost modul de acţiune al unității de pompieri în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în gestionarea şi managementul situaţiilor de urgenţă de la nivel judeţean, în condiţiile producerii unui cutremur și a unei explozii urmată de incendiu la clădirile acestei unității spitalicești.
Din cauza  producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara richter, s-a produs o fisură la conducta de gaze în camera centralei termice a Spitalului Județean Alexandria. În urma acumulări de gaze s-a produs o defagraţie, cu următoarele consecinţe imediate: - incendierea centralei termice şi posibilitatea propagarii la punctul trafo, depozitul matriale medicale infecțioase; - spargerea geamurilor de la ferestrele Corpului C ale spitalului fapt care impune evacuarea și mutarea pacienţilor în alte saloane ale spitalului; - au fost surprinse de explozie 2 persoane care îşi desfăşurau activitatea la central termică.
In urma  cutremurului și a suflului exploziei şi a contactului cu elemente de construcţie rezultate în urma deflagraţie, au fost afectate de asemenea: - clădirea şi funcţionarea corespunzătoare a postului trafo existent lângă centrala termică; - structura de rezistenţă a corpului C al spitalului, rămânând două persoane blocate la nivelele superioare ale clădirii; - reţelele de alimentare cu apă, energie electrică şi gaze din zonă.
Pe timpul desfăşurării acţiunilor de intervenţie, în imediata apropiere a spitalului a avut loc un accident de circulaţie, în care au fost implicate două autoturisme, datorită nerespectării regulilor de circulaţie impuse în zona afectată. În urma accidentului, unul dintre autoturisme a fost avariat în proporţie de 50%, în interiorul acestuia fiind surprinsă o persoană ce necesită a fi descarcerată.
La finanul exercitiului au fost trase si concluziile.
În cadrul acestui exercițiu au fost implicate echipajele de intervenție de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Alexandru Dimitrie Ghica” al judeţului Teleorman, CJSU Teleorman și Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Teleorman, Inspectoratul de Jandarmi, Oficiul Judeţean de Transmisiuni Speciale, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Filiala de Cruce Roşie, Inspectoratul de Stat în Construcții, echipele specializate aparținând societăților de furnizare a utilităților publice.

Promo
Stiri

Cele mai

Block [footer] not found!