13
Sam, Apr
1 Articole noi

Regretatul rapsod, Liviu Vasilica ar fi implinit astazi 68 de ani

Statuia lui Liviu Vasilică

Actualitate
Tipografie

Liviu Vasilica traieste inca in sufletele celor care l-au cunoscut. Liviu Vasilica nu va muri niciodata, zestrea pe care ne-a lasat-o mostenire, si anume cantecele si doinele interpretate cum doar el putea s-o faca n-o sa piara niciodata. Chiar daca autoritatile locale l-au uitat, noi nu.

Cel mai cunoscut si popular interpret de muzica populara, care a facut cunoscut judetul Teleorman la nivel national, prin lucruri pozitive a fost, este si va fi Liviu Vasilica. In memoria noastra, prin cantecele sale vom pastra vie amintirea celui care a iubit portul si datinile teleormanene.
Astazi, Liviu Vasilica ar fi implinit 68 de ani si pentru ca nu mai avem ocazia sa-i uram „La multi ani”, ii vom spune doar ca nu il vom uita. Cu toate ca, nu exista, poate, roman care sa nu fi auzit vreodata de marele haiduc, Liviu Vasilica, autoritatile locale l-au uitat. Nu s-a organizat nicio manifestare in acest sens, iar la statuia sa din municipiul resedinta de judet nu se intampla nimic.
De noi depinde doar sa ne respectam valorile, chiar daca ele nu mai sunt printre noi si sa transmitem mai departe, copiilor nostri traditiile si portul popular.