20
Sam, Iul
5 Articole noi

Scade numarul pensionarilor din Teleorman

Emilian Bomboe - director Casa de Pensii Teleorman

Actualitate
Tipografie

In ultimul an numarul pensionarilor din judetul Teleorman a scazut cu 3000 fata de anul anterior. Din datele statistice inregistrate la nivelul Casei judetene de Pensii se constata ca principala cauza este numarul de decese care a depasit numarul celor pensionati.

La scaderea  numarului de pensionari de la un an la altul contribuie si modificarile legislative prin care creste varsta standard de pensionare si stagiul de cotizare. La acestea se adauga si decizia voluntara a multor angajati din sistemul public care aleg sa ramana in activitate chiar daca indeplinesc conditiile de pensionare.

Printre beneficiarii de legilor speciale, in Teleorman sunt inregistrati in sistemul de pensii 75 de magistrati si 132 de eroi martiri ai Revolutiei din 1989. Doi eroi ai revolutiei si-au depus dosarele in 2022, alti doi sunt in cercetare penala pentru certificate false si mai sunt situatii incerte ale unor persoane care au beneficiat de aceste pensii speciale de eroi martiri ai Revolutiei ce urmeaza a fi solutionate in instanta.

Promo
In centrul Atentiei

Cele mai

Block [footer] not found!