18
Ma, Iun
0 Articole noi

Soferii care folosesc telefonul la volan risca sa ramana fara permis

Actiune de amploare

Actualitate
Tipografie

Tot mai multe accidente de circulatie, din cauza folosirii telefonului mobil de catre soferi. Pentru reducerea acestora a fost inasprita legislatia, ieri fiind organizata de politisti o actiune de amploare la nivelul judetului.

Șoferii care obișnuiesc să butoneze telefonul sau să manevreze orice alt dispozitiv electronic care poate trimite mesaje sau care poate face poze sau filmări vor risca amenzi usturatoare. Totodata, în anumite situații, conducatorii auto risca si suspendarea permisului de conducere timp de o lună. In acest sens au fost aduse modificari la Ordonanta de Urgenta a Guvernului  nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care se interzice utilizarea de către șoferi, în timp ce conduc, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv care poate face înregistrări foto/video. In acest sens, ieri dupa amiaza a fost organizata o actiune la nivelul judetului Teleorman. In doar 3 ore politistii au aplicat 200 de sanctiuni contraventionale.
În prezent, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii mașinii se sancționează cu amenzi de până la 435 de lei și două puncte de penalizare. Șoferii pot folosi totuși telefonul mobil în timpul conducerii mașinii, dar cu condiția ca acesta să fie prevăzut cu dispozitiv de tip "mâini libere".