30
Joi, Mai
0 Articole noi

Un tren cu calatori a deraiat aproape de Statia Rosiori Nord

Tren deraiat CF Rosiori

Actualitate
Tipografie

Cateva vagoane ale unui tren cu calatori au iesit de pe sine in timpul mersului. Evenimentul a avut loc aseara, la ora 21.30 in apropiere de Statia Rosiori Nord. Nici un pasager nu a fost ranit dar circulatia a fost intrerupta aproape 6 ore.

Agitatie mare, noaptea trecuta, in Gara Rosiori Nord dupa ce trenul Inter Regio 1597 a deraiat chiar inainte de a intra in statie. Doar locomotiva si primul vagon au trecut de macaz, celelalte vagoane sarind de pe sina. Pe langa sperietura zdravana, pasagerii au fost nevoiti sa astepte in gara pana la ora 1.40 cand au fost preluati de trenul IR 1695. Trenul deraiat circula pe ruta Bucuresti - Craiova, iar in urma incidentului pasagerii au fost evacuate si directionati catre salile de asteptare din gara. Initial li s-a spus ca vor fi preluati de un alt tren, apoi ca vine un microbuz de la Craiova sa ii transporte. Calatorii din trenul deraiat nu au fost singurii afectati de acest incident. Toti pasagerii dintr-un tren venit de la Timisoara si blocat in Statia Rosiori Nord au fost dati  jos din vagoane si  lasati sa tremure pe peron mai bine de o ora, pe motiv ca trenul nu poate sa circule mai departe.
Abia dupa trei ore s-a reusit eliberarea unui fir de circulatie. Angajatii de la CFR s-au chinut sa repuna trenul pe sine cu ce au avut la indemana si au pierdut minute bune cautand o cheie potrivita.
Conform datelor oficiale furnizate de CFR Calatori, circulatia pe firul 1 a fost reluata la ora 00.17, iar pe firul 2 la ora 3.17. In urma acestui accident au fost afectate 7 trenuri care au inregistrat intarzieri de 783 de minute.