30
Joi, Mai
0 Articole noi

Va fi realizat un centru transfrontalier romano-bulgar pentru situatii de urgenta

Centru situatii de urgenta

Actualitate
Tipografie

la ISU Telerman se va realiza unui centru transfrontalier româno-bulgar pentru situaţii de urgenţă. Investitia urmeaza a fi facuta prin fonduri europene.

Sediul centrului va avea o suprafaţă de 598 mp, iar valoarea clădirii se ridică la aproximativ 80.000 lei. Prin proiect se va realiza o nouă structură care va conduce, coordona şi monitoriza intervenţiile în cazul situaţiilor de risc. La parterul construcţiei va fi amenajat garajul necesar parcării unor autospeciale, la etajul unu se vor depozita materiale necesare întreţinerii autospecialelor, iar la etajul doi vor fi amenajate birouri, un dispecerat integrat şi o sală de întrunire pentru centrul transfrontalier româno-bulgar.
Imobilul prin care autorităţile doresc implementarea proiectului se află în centrul municipiului Alexandria, la sediul ISU “AD Ghica”. Centrul ar uma să fie susţinut financiar din fondurile Consiliului Judeţean Teleorman.
In acest sens, consilierii judeţeni au aprobat trecerea unui imobil din administrarea MAI – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “AD Ghica” Teleorman în administrarea Consiliului Judeţean pentru realizarea unui centru transfrontalier româno-bulgar pentru situaţii de urgenţă. Investiţia urmează să fie realizată prin Programul Interreg România-Bulgaria, Axa prioritară 3-0, regiune sigură.