18
Ma, Iun
0 Articole noi

Zeci de persoane salvate din nameți noaptea trecută

Salvati de pompieri

Actualitate
Tipografie

Peste 600 de oameni cu peste 150 de mijloace tehnice, au lucrat toata noapte in judetul Teleorman atat pentru a deszapezii drumurile dar si pentru a scoate oameni prinsi intre nameti. Una dintre cele mai dificile interventii a fost in Orbeasca de Sus, salvarea nu a putut ajunge la un copil de 7 luni care acuza steri febrile. Peste 2 ore a durat interventia din cauza vantului puternic care spulbera zapada.

Zeci de oameni din Teleorman prinsi intre nameti au fost scosi noaptea trecuta de peste 600 de oameni care au folosit peste 150 de mijloace tehnice. Cel mai dificil caz a fost la Orbeasca de Sus. Salvarea nu a putut ajunge la un copil de 7 luni ce acuza stari febrile. In ajutorul ambulantierilor au venit pompierii care s-au luptat peste 2 ore cu viscolul puternic pentru a ajunge la copil.
Si in alte zone ale judetului pompierii au actionat contra timp pentru a scoate oameni ramasi blocati in zapada.
Autoritatile din Teleorman vin cu o serie de recaomdari avand in vedere vremea neprielinca. Cea mai importanta este aceea ca in caz de viscol si ninsoare sa nu porniti la drum. Daca totusi vreti sa plecat cu masina, tineti cont de urmatoarele recomadari.
Membrii membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, prefectul județului, preșindetele Consiliului Județean, inspectorul șef al ISU Teleorman si inspectorul șef al IPJ Teleorman sunt in permanenta pe teren pentru a monitoriza situația. Aceștia fac un apel către populație și anume, dacă plecațil la drum și rămâneți înzăpeziți, apelați numărul unic de urgență 112.