22
Vi, Sep
9 Articole noi

Acuzatii de abuz la sedinta Consiliului local Rosiori

Consilieri locali rosioreni

Administratie
Tipografie

Reprezentantul unei societati comerciale din Rosiorii de Vede denunta, in sedinta consiliului local, abuzurile politiei locale si ale functionarilor publici din primarie care ii afecteaza activitatea economica si ameninta locurile de munca ale angajatilor sai.

Alte nemultumiri aduse in atentia alesilor locali vin din partea profesorilor de la trei licee rosiorene si se refera la subfinantarea procesului de invatamant. Linistea din consiliul local al municipiului Rosiorii de Vede a fost tulburata, ieri, de reprezentantul unei societati comerciale care si-a sustinut, in fata alesilor locali, memoriul depus la Primaria municipiului, in care denunta abuzurile functionarilor institutiei si a politistilor locali fata de firma sa. Din documentele prezentate reiese ca societatea desfasoara o activitate de alimentatie publica pentru care detine toate documentele legale, este cu toate platile la zi, ba mai mult, in ultimii trei ani a contribuit la bugetul local cu 30.000 de lei din taxe si impozite. Din luna noiembrie cand a primit viza anuala pe avizul si autorizatia de functionare au inceput si problemele din cauza unui vecin care face sesizari in mod repetat atat la primarie cat si la Politia locala. Ca sa scape de reclamatii, politia locala il viziteaza zilnic, iar cei care i-au dar avizul de functionare l-au modificat, dupa  placul reclamagiului.

Pozitia primariei a fost exprimata, in acest caz de administratorul public al municipiului care justifica masurile luate pe baza repetatelor sesizari dar si a lipsei  de pe acordul a vecinilor a mentiunii privind programul de functionare. Si Politia locala se apara  in fata acuzatiilor de abuz si spune ca a actionat doar in limitele legale fara un interes personal in acest caz. Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local s-au aflat si cateva masuri sociale printre care aprobarea numarului de burse scolare pentru elevii din invatamantul preuniversitar in anul 2014.

Tot in sedinta de ieri s-a aprobat si acordarea de facilitati pentru transportul public local in municipiul Rosiorii de Vede de care vor beneficia anumite categorii de cetateni stabilite conform legii.