18
Ma, Iun
0 Articole noi

Daune enorme si acuzatii de discriminare la adresa Consiliului local Rosiorii de Vede

CL Rosiori

Administratie
Tipografie

Consiliul local  Rosiorii de Vede a fost obligat prin hotarare judecatoreasca cum sa voteze in cazul planului urbanistic pentru contructia unei vile in centrul municipiului la cativa metri de sediul primarie.

Pentru ca in mandatul trecut, consilierii au refuzat sa se supuna hotararii instantei, motivând ca un vot impus este un vot nul, proprietarii terenului solicita daune de 1000 de euro pe zi pana la eliberarea documentelor si 10.000 de euro daune morale si ii acuza de discriminare din motive etnice.
Alesii locali rosioreni au fost convocati de urgenta pentru a dezbate un proiect de hotarare ce le-a cauzat o multime de probleme in ultimii trei ani din cauza unei vile ce s-ar construi in apropiere de primarie. Proprietarii terenului au solicitat aprobarea documentatiei de urbanism de mai multe ori dar nu a trecut de votul consiliului local care incearca sa evite repetarea unei situatii similare din anii trecuti. Dupa un proces ce a durat peste doi ani instanta a decis sa oblice consiliul local sa aprobe documentatia dar consilierii au votat din nou impotriva iar acum li se cer daune morale si materiale desi multi dintre membrii consiliului de acum nu stiu mare lucru despre aceasta situatie si au cerut lamuriri de la colegii lor cu vechime in forul legislativ local.
Consiliul local s-a intrunit de urgenta pentru a adopta aceasta  hotarare încercând astfel sa  stopeze majorarea sumei solicitate ca daune materiale in valoare de 1000 euro pe zi, in conditiile in care decizia instantei este din luna ianuarie 2016 iar plata unei asemenea sume ar putea devaliza bugetul local.
In conditiile date, consilierii au aprobat documentatia de urbanism plasând responsabilitatea privind respectarea acesteia si a autorizatiilor ulterioare in curtea primariei, care are niste experiente triste cu alte constructii din zona centrala.