22
Vi, Sep
9 Articole noi

Disputele din CL Troianu blocheaza salariile cadrelor didactice

Scandal Scoala

Administratie
Tipografie

In aceasta dimineata, la a treia incercare de aprobare a rectificarii de buget, in consiliul local al comunei Troianu nu a fost cvorum. Pentru ca opozitia si puterea nu se inteleg profesori nu si-au primit salariile iar acuzatiile curg si de-o parte si de alta.

Disputele politice din consiliul local al comunei Troianul lasa cadrele didactice fara salarii dupa trei incercari esuate de a aproba o rectificare de buget local in care sun prevazute sumele necesare acestor plati. Lupta pentru majoritate intre consilierii ACL si PSD intarzie plata salariilor profesorilor si fiecare acuza partea opusa de rea vointa. In aceasta dimineata consiliul local a fost convocat in sedinta de indata dar numai sase consilieri din treisprezece au fost prezenti, insuficient pentru adoptarea unei hotarari.

Am incercat sa aflam si punctul de vedere al directoarei scolii dar a refuzat sa vorbeasca cu presa si s-a incuiat in birou dupa ce ne-a trantit usa in nas. Situatia de la Troianul este cunoscuta la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman care a facut demersuri pentru rezolvarea urgenta a acestei situatii in care sunt in joc salariile cadrelor didactice.

Prezenta echipei Media Sud TV la Troianul si demersul jurnalistic de a afla cine blocheaza salariile cadrelor didactice a calmat spiritele si in cateva ore cele doua tabere politice din consiliul local au ajuns la o intelegere pentru a aproba rectificarea bugetului local, astazi, astfel incat plata salariilor sa nu mai intarzie. Viceprimarul localitatii, Alexandru Scarlat, reprezentantul PSD ne-a confirmat telefonic aceasta intelegere si a declarat ca unul dintre motivele pentru care s-a intarziat aprobarea acestei rectificari a fost lipsa din buget a  sumelor necesare decontarii cheltuielilor de transport pentru profesori dar si intentia consilierilor ACL de a impiedica inlocuirea unui consilier dupa retragerea sprijinului politic.