30
Joi, Mai
0 Articole noi

Gestionarea proiectului de asfaltare în Peretu

Mihai Soreață

Administratie
Tipografie

În urmă cu câteva săptămâni, pe 8 aprilie, s-au semnalat probleme referitoare la o groapă de la marginea comunei Peretu, unde se aflau diverse resturi stradale.

 Această situație contravine proiectului de modernizare a drumurilor locale, finanțat prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, care presupune o gestionare adecvată a deșeurilor de construcție.

Cu toate acestea, la trei săptămâni mai târziu, se observă o agravare a situației, iar deșeurile stradale nu sunt încă gestionate corespunzător, în timp ce lucrările de asfaltare continuă.  Lipsa decopertării adecvate a drumurilor de mai bine de 70 de cm a dus la pregătirea avansată pentru primul strat de asfalt a mai multor străzi, inclusiv Zăhărescu, Armenești, Mircești și altele, chiar dacă ordinul de începere a lucrărilor a fost emis destul de recent, respectiv în data de 15 martie.

Astfel, materialele din groapa respectivă, care încă nu au fost sortate sau tratate corespunzător conform proiectului, ar fi trebuit să facă parte din stratul din agregate naturale recuperate, însă momentan ele sunt doar adunate în spațiul de depozitare.


Deși proiectul a ajuns la stadiul în care este aplicat stratul de piatră spartă, care reprezintă ultimul pas înainte de aplicarea stratului propriu-zis de asfalt, decopertarea, respectiv unul dintre primii pași, încă nu a fost realizată în comuna Peretu, ci este programată să aibă loc în viitorul apropiat.

Astfel, pașii corespunzători unui astfel de proiect nu au fost urmați în ordinea corectă, iar decopertarea, un pas esențial, încă nu s-a întâmplat.