30
Joi, Mai
0 Articole noi

Incasari mici de taxe si impozite la Zimnicea

Incasari taxe

Administratie
Tipografie

Situatia colectarii taxelor si impozitelor locale la Zimnicea se afla la un nivel alarmant de mic. Astfel, pana la momentul actual, si-au achitat datoriile catre bugetul local doar 50% dintre zimniceni.

In privinta agentilor economici situatia este si mai ingrijoratoare, incasarile situandu-se sub 20%. Principalul motiv al acestor incasari foarte mici  il constituie problemele  pe care le traverseaza principalul grup de firme de pe raza orasului.
Autoritatile locale din Zimnicea se confrunta la momentul actual cu o situatie fara precedent in ultimii ani. Incasarile taxelor si impozitelor locale se afla la un nivel foarte scazut. Astfel, la data de  20 octombrie 2015, si-au platit impozitele locale circa 50% dintre zimniceni. In privinta agentilor economici situatia este de-a dreptul alarmanta-incasarile se situeaza la  circa 17%. Explicatia tine de problemele  pe care le traverseaza cel mai important grup de firme de pe raza orasului, firme in care sunt angajati circa 1000 de zimniceni. Edilii vor face in continuare toate demersurile pentru colectarea impozitelor.
O speranta poate veni din partea guvernului , a carui amnistie fiscala ar putea aduce un balon de oxigen pentru firmele locale.
Autoritatile zimnicene spera totusi ca pana la finele anului procentele de colectare a taxelor si impozitelor locale sa ajunga la un nivel rezonabil.