18
Ma, Iun
0 Articole noi

Zimnicea se poate moderniza impreuna cu Svistov

Acvariu Zimnicea

Administratie
Tipografie

Consilierii locali din Zimnicea au aprobat luni in regim de urgenta doua studii de fezabilitate menite sa schimbe in urmatorii ani fata zonei centrale a orasului. Cele doua studii de fezabilitate fac parte dintr-un amplu proiect romano-bulgar, derulat de orasul Zimnicea in parteneriat cu municipiul bulgar Svistov.

Intruniti luni in regim de urgenta, consilierii locali din Zimnicea au aprobat doua studii de fezabilitate menite sa schimbe in urmatorii ani fata zonei centrale a orasului. Cele doua studii de fezabilitate fac parte dintr-un amplu proiect cu finantare europeana, proiect transfrontalier in valoare totala de 5 milioane de euro, derulat de orasul Zimnicea in parteneriat cu omologul sau bulgar, municipiul Svistov.
Primul obiectiv al proiectului vizeaza modernizarea principalei artere a orasului-bulevardul Mihai Viteazu.
Al doilea obiectiv isi propune reamenajarea unui teren ramas in parasire, pe strada Primaverii.
Cele doua studii de fezabilitate urmeaza sa fie evaluate .In cazul in care vor fi declarate eligibile ,ele vor urma procedurile standard de implementare .
Proiectul comun, romano-bulgar, Zimnicea –SVISHTOV, face parte din Programul “INTERREG V-A ROMANIA-BULGARIA, 2014-2020.”