23
Ma, Iul
0 Articole noi

Festivalul „Plăcinta gustoasa” la Izvoarele

Plăcinta gustoasa

Evenimente
Tipografie

În comunitatea bulgara de la Izvoarele a avut loc prima editie a festivalului „Plăcinta gustoasa” un eveniment organizat de Asociația „Izvoarele Bulgarești” cu sprijinul Uniunii Bulgarilor bănățeni din România.

Evenimentul culinar s-a transformat într-un adevărat spectacol cu sprijinul ansamblurilor de dansuri populare prezente la festival. Mancarurile traditionale bulgaresti și placintele dulci preparate de gospodinele din Izvoarele după retetele bunicilor și strabunicilor i- au surprins pe toți participantii. 
Prima parte a festivalului a fost dedicată rețetelor vechi de mâncăruri bulgărești sau specifice localității Izvoarele. Preparatele simple dar delicioase după retelele vechi originale vor fi cuprinse într-un retetar al comunei pe care Asociatia intenționează să-l realizeze pentru a le conserva și promova. 
Cele mai pricepute gospodine din comunitate au participat la concursul de placinte cu dovleac și au reușit sa pună în dificultate juriul care cu greu a decis plăcinta câștigătoare. Oaspetii din Bulgaria au adus la festival preparate traditionale și o impresionantă colecție de costume autentice vechi de 150 de ani. În cadrul evenimentului au fost prezentate piese vestimentare specifice localitatii Izvoarele și vechile mestesuguri practicate în aceasta localitate.

Promo
In centrul Atentiei

Cele mai

Block [footer] not found!