04
Lun, Dec
5 Articole noi

Procesiune la Mânăstirea Cosoteni

Procesiune

Evenimente
Tipografie

În ajun de mare sărbătoare a hramului istoric la Mânăstirea Cosoteni a avut loc Slujba Privegherii urmata de traditionala procesiune cu moastele Sfantului Dimitrie, ocrotitorul sfantului lacas, cel mai vechi monument de cult din judetul Teleorman.

Micuta biserica a manastirii a devenit neincapatoare pentru mulțimea de credinciosi veniți să se roage împreuna la sfântul martir creștin Dimitrie, izvoratorul de mir, în cinstea caruia a fost ridicată și aceasta biserica.
Moastele Sfantului Dimitrie au fost purtate pe umeri de preoti într-o procesiune în jurul bisericii la care au luat parte toți cei prezenti la slujba privegherii.
Astăzi, la Mânăstirea Cosoteni, sarbatoarea hramului a continuat cu oficierea Acatistului Sfantului Dimitrie, Sfanta Liturghie și parastasul pentru ctitori. Pentru prima data, în acest an  înainte de sarbatoarea hramului au avut loc o serie de manifestari culturale în cadrul Zilelor Manastirii Cosoteni, eveniment organizat pentru promovarea acestui sfant lacas, ctitorie domnească ridicată de Matei Basarab și readusa la viața prin grija preasfintitului părinte Galaction, episcopul Alexandriei și Teleormanului si cu stradania parintelui Ciprian, staretul acestui asezamant monahal.

Promo
In centrul Atentiei

Cele mai