30
Joi, Mai
0 Articole noi

Actiune de prevenire a politistilor teleormaneni

Politia rutiera

Actualitate
Tipografie

Tot weekend-ul trectut politistii Serviciului Rutier Teleorman au desfasurat  actiuni in trafic. Din cauza accidentelor de circulatie, de la inceputul anului si pana in prezent au murit 28 de persoane.

In primele 11 luni ale anului, la nivelul judetului Teleorman s-au produs 79 de accidente rutiere grave. Din cauza acestora au decedat 28 de persoane, 64 au fost rănite grav şi 37 uşor.  Pentru prevenirea producerii de accidente, în perioada  08 – 10 decembrie, pe raza judeţului au fost organizate acţiuni pe linie de rutieră, care au avut ca scop depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale privind limitele legale de viteză precum şi pentru combaterea încălcării normelor legale la regimul circulaţiei pe drumurile publice de către pietoni şi biciclişti.
Cele mai multe dintre accidentele rutiere au avut ca principale cauze: traversare neregulamentară a pietonilor, viteza neadaptată la condiţiile de drum si abateri ale bicicliştilor.
In urma actiunilor au fost constate 4 infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, au fost aplicate 237 de sanctiuni contraventionale, in cunatum de peste 56.000 de lei, fiind retinute si 14 permise si 10 certificat de inmatriculare. Politistii teleormaneni vor continua acest gen de actiuni si in perioada urmatoare. Respectati regulile de circulatie! Viata are prioritate!