30
Joi, Mai
0 Articole noi

Bunuri contrafacute descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Magurele

Marfa de contrabanda

Actualitate
Tipografie

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele  au descoperit peste 3.997 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în țară. Persoana in cauza s-a ales cu dosar penal.

Un cetatean turc s-a ales cu dosar penal. Acesta a fost intocmit de catre politistii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Magurele. Tot s-a intamplat zilele trecute, atunci cand, persoana in cazua s-a prezentat cu un autotren plin cu haine pentru a trece frontiera. Pe timpul verificarilor, turcul nu a putut prezenta actele de provenineta a marfii. In aceasta situatie, oamenii legii au confiscat marfa, care se pare ca este contrafacuta. Daca aceasta ar fi ajuns pe piata, ar fi fost obtinuta suma de 157.000 lei.
Si cum in tara noastra sunt multe lacune legislative, si aici avem. Pentru a demonstra daca marfa retinuta este sau nu contrafacuta, polititii de fronitera trebuie sa contacteze brendul respectiv. Dupa ce se ia legatura, acestia asteapta un raspuns de la ei sa specifice daca articolele respective sunt originale sau nu. Daca firma in cauza informeaza ca marfa este contrafacuta, trebuie sa mentioneze daca se contituie parte civila in cazul unui proces. Si uite asa timpul trece.