18
Ma, Iun
0 Articole noi

Consilierul de stat, Dana Varga, a stat de vorba cu oamenii din blocurile B 10 si B 11 din Alexandria

Dana Varga

Actualitate
Tipografie

Scandalul mediatic izbucnit pe tema mutarii persoanelor defavorizate din blocurile B10 şi B 11 din Alexandria, in case modulare, i-a făcut pe mai marii de la Bucureşti să îşi aducă aminte de ei. Astfel, Dana Varga, consilier de stat a fost într-o vizită de lucru pentru a vedea situaţia la faţa locului.

Aceste persoane vor fi mutate în aceste tipuri de case, ca urmare a deciziei de a fi dărâmate cele 2 blocuri. În urma unor expertize, a reieşit faptul că în cazul unui cutremur cele 2 clădiri vor fi rase de pe faţa pământului.
Expertizele realizate de municipalitatea alexăndreană privind rezistenţa clădirilor în cazul unui cutremur, au scos la iveală un lucru cât de poate de îngrijorător. Mai multe clădiri riscă se se facă una cu pământul în cazul unui seism mai mare de 6 grade pe scara Richter. În această situaţie se află şi blocurile B 10 şi B 11, locunţe sociale. Pentru a prevenii o eventuală nenorocire, s-a luat decizia ca cei care locuiesc aici să fie mutaţi. Singura soluţie case modulare. De aici un întreg scandal mediatic, ceea ce a făcut ca reprezentanţii Guvernului să îşi aducă aminte de aceste persoane defavorizate. Dana Varga, consilier de stat a venit să vadă situaşia de la faţa locului. A stat de vorbă cu cei care vor fi mutaţi.
Dacă una dintre nemuţumiri era gardul care împrejmuieşte fiecare casă modulară, acum, acesta nu mai reprezintă o problemă pentru persoanele care ba sunt mulţumite, ba nu sunt mulţumite.
Cu toate că recunosc că în noua locaţie condiţiile sunt mai bune ca cele existente în prezent, nemulţumirea celor care vor fi mutaţi este acum referitoare la spaţiu. Casele modulare nu sunt aşa de mari încât ei să poată să îşi pună toată mobila.
Această mutare a celor 100 de persoane este una temporară. Pe actualul amplasamnt al celor 2 bocuri vor fi realizate altele, tot cu destinaţie pentru persoane defavorizate. În perioada urmatoare. Mucipalitatea va realize un proiect pentru a obţine fonduri ca cele 2 blocuri să fie construite pe acelaşi amplasament, asta după ce în prealabil vor fi demolate.