18
Ma, Iun
0 Articole noi

Calatori nemultumiti de conditiile din trenuri

Actualitate
Tipografie

Biletele s-au tot scumpit, doar trenurile care circula pe rute secundare au ramas in urma cu cel putin 50 de ani. Un motor de la 1900 si ceva, usor cosmetizat, inca se deplaseaza pe calea ferata cu cativa calatori care din diverse motive sunt nevoiti sa aleaga acest mijloc de transport.

Pe una dintre putinele rute functionale din Teleorman se circula in conditii improprii cu un motor ce trebuia casat de multa vreme. Oamenii, desi nemultumiti de ce li se ofera in schimbul pretului de pe bilet sunt nevoiti sa suporte caldura, frigul sau vantul, in functie de anotimp, plus mizeria si zgomotul infernal cu caracter permanent. 

Am incercat din postura de calatori ocazionali, cu bilet la purtator sa surprindem cateva imagini din trenul antic, dar angajatii CFR pazesc cu strasnicie avutul statului astfel incat sa nu afle chiar toata lumea ce conditii ofera compania de transport feroviar. In alta statie, Rosiori Nord  aflata pe magistrala feroviara Craiova – Bucuresti, calatorii au mari probleme cu intarzierile.


Trenul, considerat odata cel mai sigur si confortabil mijloc de transport devine din ce in ce mai ocolit de calatori din cauza vitezei tot mai scazute, a intarzierilor, restrictiilor de drum cauzate de infrastructura veche in care nu s-a investit mai nimic, dar si a lipsei unui minim de confort in multe dintre trenuri.