18
Joi, Apr
1 Articole noi

Grevă de avertisment la Serviciul de Probațiune

Grevă la Serviciul de Probațiune

Actualitate
Tipografie

Consilierii de probatiune sunt in greva de avertisment timp de trei zile, cu incetarea lucrului intre orele 12 si 14. Actiunea de protest a consilierilor de probatiune din toata tara a inceput pe 26 septembrie cu o greva japoneza.

Intrarea in greva japoneza a fost sustinuta de 440 de consiglieri de probatiune de la serviciile din 34 de judete si municipiul Bucuresti. Printre protestatari se afla si angajatii Serviciului de probatiune Teleorman. In timpul grevei de avertisment declansata in data de 5 octombrie, in semn de protest, pe usa biroului este afisat un anunt cu revendicarile sindicale.
Potrivit datelor communicate de Sindicatul National al Consilierilor din Serviciile de Probatiune exista un volum mare de munca compariv cu resursa umana de care dispun aceste servicii. In judetul  Teleorman, cei 7 consilieri de probatiune au avut in anul 2021 2008 dosare, fiecarui consilier revenindu-I 288 de cazuri. Prin aceste actiuni de protest sindicalistii cred ca vor reusi sa ajunga la un dialog cu ministerul justitiei pentru a solutiona cat mai repede revendicarile angajatilor.