13
Sam, Apr
1 Articole noi

In aceasta perioada se desfasoara proiectul "Cuvintele dor, tacerea ucide!"

Cuvintele dor, tacerea ucide

Actualitate
Tipografie

Primăria municipiului Alexandria, în parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman si Centrul Judetean de Resurese si Asistenta Educationala Teleorman, desfasoara proiectul"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!".

Proiectul"Cuvintele DOR, tăcerea UCIDE!" are ca grup țintă elevii, parintii si profesorii din unitatile de invatamant din Alexandria, clasele V – VIII. Activitati care se desfasoara sunt: prezentarea la clasa, discutii cu parintii si cadrele didactice la sedintele cu parintii, seminarii si concursuri. Etapa a doua a proiectului va consta în ateliere cu elevii claselor V-VIII. Proiectul are ca scop creşterea sigurantei in scoli si in afara unitatilor de invatamant, sporirea calităţii invăţămantului, educarea elevilor si a parintilor in vederea dezvoltarii unui comportament preventiv fata de posibile situatii periculoase, informarea cadrelor didactice asupra celor mai bune metode de a interveni rapid in cazul in care constata existenta unor situatii cu potential periculos şi eficientizarea colaborării intre părţile semnatare.
Proiectul va continua cu etapa a III-a instruirea dirigintilor în a recunoaste și acționa rapid în caz de bullying și etapa IV - concurs de fotografie cu mesaj si afise anti bullying/cyberbullying.