13
Sam, Apr
1 Articole noi

Modificari legislative pentru transportatorii de persoane

Controale ISCTR

Actualitate
Tipografie

La inceputul lunii februarie, au aparut mai multe modificari legislative ce au in vizor transportatorii de persoane si de marfa. Una dintre acestea face referire la starea tehnica a autovehiculelor.

Atentie transportatori. La inceputul lunii februarie au fost publicate noile modificari legislative referitoare la domeniul transpotului. Astfel, angajatii Inspectoratului de Stat pentru Control in Transportul Rutier pot aplica sanctiuni mult mai drastice atunci cand starea tehnica a autovehiculeleor nu este corespunzatoare. De asemenea, prin noile reglementari atestatul de pregatire al unui conducator auto, poate fi suspendat, dar in anumite situatii. De exemplu se poate ramane fara acest document daca numarul de locuri prevazut in certificatul de clasificare este depasit.
Modificari au aparut si la nerespectarea perioadelor de conducere si odihna. Aici, nu doar soferul poate fi amendat ci si firma la care acesta lucreaza.
In aceasta perioada se fac controale privind transportul de persoane. Mai exact se fac verificari daca persoanele care beneficiaza de gratuitate sunt luati de catre transportatorii de persoane.
Pe langa aceste controale la transportatorii de persoane, vor fi efectuate verificari si la cei de marfa.