13
Sam, Apr
1 Articole noi

Producători goniți de pe marginea drumului pentru că vine dom' ministru Grindeanu

Producători goniți de pe DN52

Actualitate
Tipografie

Vizita în Teleorman a ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut și o parte mai puțin umană, care, sperau cei implicați, ar fi trecut neobservată, dacă toată lumea ar fi tăcut și s-ar fi supus așa cum se cuvine.

Deplasarea  înaltului demnitar în județul nostru, care a venit să anunțe personal că drumul Alexandria-Turnu Măgurele va fi refăcut din temelii, a fost bine pregătită de autoritățile județene. Atât de bine, încât nu le-a mai păsat de oamenii care muncesc din greu pentru traiul zilnic.
Astfel că, înainte cu o zi  de vizita ministrului transporturilor, mai precis pe 7 septembrie, mai multi funcționari de la Secția Drumuri Naționale Alexandria, insoțiți de un echipaj de poliție, s-au deplasat pe drumul care va intra în reabilitare, drum pe care urma să se deplaseze Sorin Grindeanu spre Turnu Magurele,  și le-au cerut producătorilor care își vând marfa pe marginea drumului să "dispară" pentru o zi că vine "dom" ministru".
Abordarea, desprinsă parcă din vremuri de mult apuse, i-a păgubit pe oamenii a căror singura sursă de venit este vânzarea legumelor și a fructelor. Aceștia au fost nevoiți să arunce o cantitate însemnată de produse care s-au stricat, doar pentru că trecea ministrul și s-ar fi văzut urât din limuzină prezența lor acolo.

IPJ Teleorman confirmă prezența unui echipaj de Poliție în zonă, cu o zi înainte de sosirea ministrului Grindeanu, însă susține că nu polițiștii au fost cei care au pus un vedere  producătorilor să nu fie acolo în timpul vizitei. Polițiștii doar au însoțit o echipă de la Secția Drumuri Naționale Alexandria, la solicitarea acestora, pentru a verifica semnalizarea rutieră pe acest tronson de drum.

Contactat telefonic, directorul SDN Alexandria s-a încurcat în declarații și s-a contrazis de mai multe ori în numai câteva minute.
Inițial, acesta a susținut că nici un angajat SDN nu a fost însoțit de polițiști și nu s-a făcut nici o solicitare către IPJ Teleorman. Apoi a declarat că a solicitat doar verbal prezența polițiștilor, însă scopul deplasării a fost, cităm, "predarea amplasamentului în vederea începerii lucrărilor pe drumul Alexandria-Turnu Măgurele.
După ce i-am adus la cunoștință faptul că IPJ Teleorman confirmă faptul că Secția Drumuri Naționale a solicitat un echipaj de poliție pentru a însoți angajații pe drumul pe care ar fi urmat să se deplaseze ministrul transporturilor, directorul SDN a schimbat, din nou, declarația. De această dată, nu se mai preda amplasamentul constructorului, ci se igieniza zona, însă nici un angajat de la SDN, potrivit directorului, nu le-a cerut oamenilor care vindeau legume și fructe pe marginea drumului să  nu fie acolo când vine ministrul.

În tot acest amalgam al declarațiilor contradictorii, un singur lucru este cât se poate de clar: nici un producător nu a ieșit să își vândă marfa în ziua în care ministrul Grindeanu s-a deplasat la Turnu Măgurele, semn că cineva, totuși, le-a spus să "dispară" pentru o zi, ca și cum realitatea din Teleorman trebuie  bine ascunsa de ochii oficialilor de la București.