13
Sam, Apr
1 Articole noi

Ruta Alexandria - Zimnicea revine pe harta CFR Calatori

Gara Alexandria

Actualitate
Tipografie

Începând cu 5 octombrie, CFR Călători revine pe ruta Alexandria - Zimnicea, după ce, urmare a numeroaselor solicitări și demersuri din partea cetățenilor și a autorităților locale.

„După ce în ultimii ani CFR Călători a ieșit de pe anumite secții feroviare,  consider importantă revenirea pe o parte dintre acestea. Beneficiarii direcți sunt în primul rând navetiștii - elevii, studenții și persoanele al căror loc de muncă depinde de legătura cu localitățile limitrofe. Trenurile introduse pe toate aceste rute sunt accesibile pentru călători din punct de vedere al prețului la bilete. Operatorul naţional feroviar de pasageri, cu susținere din partea Guvernului, își îndeplinește astfel angajamentul față de societate, fiind un garant al libertății și al dreptului la mobilitate pentru toate categoriile de cetățeni”, a declarat Iosif Szentes – Director General CFR Călători.
Patru trenuri vor parcurge distanța Alexandria – Zimnicea și retur, care vor pleca din punctele de oprire/plecare din parcurs conform tabelului de mai jos, în aprox. o oră şi vor deservi locuitorii tuturor localităţilor din parcurs (Zimnicea, Soimu, Pauleasa, Smardioasa, Branceni si Tiganesti), asigurându-le astfel legătura cu Bucureștiul și cu alte localități de pe harta feroviară a județelor Teleorman, Olt si Dolj.