18
Joi, Apr
1 Articole noi

Se reabiliteaza Gara de Nord din Rosiori

Gara CF Rosiori

Actualitate
Tipografie

Gara Rosiori Nord a intrat intr-un amplu proces de reabilitare si modernizare demarat in toamna si reluat in aceasta primavara. Fatada garii si terasa sunt aproape finalizate iar acum lucrarile sunt concentrate pe spatiile interioare si peron.

O importanta investitie se afla in derulare la Rosiorii de Vede dupa aproape treizeci de ani de asteptari.Gara Rosiori Nord cel mai important nod de cale ferata din judetul Teleorman care face legatura intre vestul si estul tarii a fost ignorat de autoritati zeci de ani iar cladirea si peronul garii ajunsesera intr-un stadiu de degradare avansat ce punea in pericol siguranta calatorilor. Decizia de a moderniza aceasta cladire din patrimoniul CFR a venit anul trecut dupa ce trenul cu ministri a poposit timp de cateva minute in aceasta statie iar ministrul transporturilor a fost aproape fortat sa promita ca se va ocupa de acest proiect. Calatorii apreciaza aceasta decizie fiind primii beneficiari ai investitiei dar recunosc ca este loc si de mai bine mai ales in ceea ce priveste confortul din trenuri care nu justifica pe deplin costul biletului de calatorie platit.
In ultimii 20 de ani finantarea in infrastructura feroviara a lipsit cu desavarsire de aici si intarzierile frecvente ale trenurilor care au facut sa scada interesul romanilor pentru calatoria cu trenul , considerat cel mai sigur mijloc de transport.