30
Joi, Mai
0 Articole noi

Valoarea depasita de amoniu din apa potabila din Alexandria nu este un pericol

Ciprian Gurban

Actualitate
Tipografie

Conform ultimelor buletine de analize publicate pe site-ul Apa Serv, furnizorul de apă potabilă în Alexandria, amoniul are o concentrație de aproximativ 10 ori mai mare decât cantitatea admisă prin lege.

O parte a alexandrenilor folosesc apa de la robinet mai mult pentru igiena personlă, gătit, spălat. Pentru consum sunt adepții apei îmbuteliate. CU TOATE ACESTE DEPASITI, AUTORITATILE ASIGURA POPULATIA CA NU SUNT PERICOLE PENTRU SANATATE. 
De aproximativ 10 ori este valoarea depășită de amoniu în apa potabilă din Alexandria. Asta reiese din ultimele buletine de analize postate pe site-ul societății furnizoare de apă. De vină pentru această situație, ar fi fosele septice și îngrășămintele folosite în agricultură, susține directorul Apa Serv. Asta din cauză ca apa potabilă este extrasă din stratul al doile al pânzei freatice.
Alexăndrenii nu sunt speriați de situație. Motivul, aceștia nu folosesc apa de la robinet pentru a o bea. În mare parte apa este utilizată pentru gătit, igienă personală și spălat rufe.