22
Vi, Sep
9 Articole noi

Intalnire de informare

Intalnire Informare

Administratie
Tipografie

Prefectul judetului impreuna cu directorii institutiilor judetene care gestioneaza politicile agricole s-au intalnit astazi cu primarii din Zimnicea si localitatile invecinate.

Tema intalnirii a vizat informarea edililor cu privire la ajutorul de minimis pe care guvernul il acorda micilor crescatori de vaci pentru achizitionarea unui tanc de racire a laptelui, instalatie esentiala pentru respectarea conditiilor “laptelui conform”.
Primaria Zimnicea a gazduit astazi intalnirea de informare a prefectului si a directorilor institutiilor agricole judetene cu primarul gazda si cu edili sefi din localitatile invecinate orasului. Intalnirea a fost una de informare a edililor despre ajutorul de minimis pe care guvernul il acorda micilor crescatori de vaci, cu pana la 5 capete. Ajutorul consta in suma de 5000 de euro, bani acordati pentru achizitionarea unui tanc de racire a laptelui.
Desi agricultura constituie principala activitate la nivel de judet, crescatorii teleormaneni de vaci nu s-au inghesuit sa inceapa demersurile pentru primirea acestui ajutor guvernamental. Chiar daca in judetul nostru exista  peste 13 mii de gospodarii care detin intre 1-5 capete de bovine si cu peste 55 de asociatii ale crescatorilor, in Teleorman nu s-au depus pana in prezent documentatii pentru obtinerea celor 5000 de euro necesari achizitionarii unui tanc de racire a laptelui.
Termenul limita pana la care asociatiile de crescatori pot depune cererile la primarii, este de 15 aprilie.
Intalnirea de astazi de la Zimnicea este a 3-a de acest gen,dupa cele similare de la Alexandria si Turnu Magurele, saptamana aceasta urmand intalnirile de informare din Videle si Rosiori de Vede.