18
Ma, Iun
0 Articole noi

Rosiori: 430 miliarde pentru strazi

Cristian Duica

Administratie
Tipografie

Consilierii locali rosioreni au aprobat, ieri, intr-o sedinta extraordinara documentatia de avizare pentru investitii de modernizare a unui numar de 44 de strazi din municipiul Rosiorii de Vede. Investitiile ajung la 430 miliarde de lei vechi iar finantarea ar trebui sa fie asigurata de Ministerul Dezvoltarii.

In sedinta extraordinara de ieri, consiliul local a adoptat 46 de hotarari, votate in unanimitate de consilerii prezenti. Cea mai consistenta ordine de zi din acest mandat a Consiliului local din Rosiorii de Vede s-a aflat ieri pe masa consilerilor rosioreni , la prima sedinta extraordinara din acest an. Din cele 46 de proiecte propuse pentru a fi adoptate, majoritatea, adica 44 au avut acelasi obiect, aprobarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie pentru investitii de modernizare a tot atatea strazi, doar sumele difera de la o strada la alta. Desi au fost adoptate toate, a existat si un punct de vedere exprimat de Daniel Fierascu, destul de retinut in privinta obtinerii unei sume atat de mari de la Ministerul Dezvoltarii, suma totala echivalenta cu veniturile proprii ale municipiului pe 5 ani.

Explicatiile oferite de primarul municipiului au fost suficiente pentru ca cele 44 de proiecte sa fie adoptate fara discutii si cu unanimitate de voturi.
Strazile ce urmeaza a fi modernizate conform hotararilor adoptate sunt: Alexandru Ciocanaru, Anton Ionescu, Alexandru Deparateanu, Badea Cirtan, Ceaus Mitrea, Elena Doamna, Renasterii, Infratirii ,Cap. Joita, Gh. Dumitrescu, Verzisor, 1Mai, 9 Mai, Izbiceanu, Marasesti, Salciilor, Cotelici, Florilor, Nucilor, Prorumbeilor, Zavoiului, Ghencea, Aleea Gradina Publica, Manafilor, Noica, Popa Gheorghe, Copilescu, Stelian Popescu, Eminescu, Comercial, Decebal, Dumitrescu, A.I. Cuza, Oituz, Vladimirescu, Unirii, Republicii, Carpati, Balacescu, Corlatescu, Sf. Vineri, Sanatatii, Calusari si Gh. Doja.
Alte doua hotarari adoptate in cadrul aceleiasi sedinte se refera la trecerea in domeniul privat al municipiului a unor drumuri de exploatare agricola si finantarea Clubului Sportiv Sporting, in anul 2014.